Proces

Bij ons begint een ontwerpproces met een persoonlijk gesprek met de gebruiker om de vraag achter de vraag te vinden. Daarmee zetten wij de exacte lijnen van het project uit. Wij benaderen elk project op een individuele en unieke manier, op die manier krijgt u een oplossing op maat en die aan uw behoeften voldoet. Wij volgen bij ieder project een helder proces, groot of klein, om tot een schitterend eindproduct te komen. Wij staan open voor elke interieur gerelateerde vraag, van advies over bestaande interieurs tot het uitwerken van het interieur van een volledig woonhuis. Elk ontwerp dat wij maken gebeurd met een grote nauwkeurigheid en passie. De eindproducten zijn duidelijk, helder en te gebruiken om uw interieur te realiseren.

Het eerste contact tot een offerte.

Consult (vrijblijvend)

De eerste stap is een digitaal gesprek. Dit is een vrijblijvend kennismakingsgesprek per telefoon en/of skype/zoom, waarin we meer willen weten over uw specifieke wensen. Het wordt al snel duidelijk waar u onze hulp bij kunt gebruiken, we leggen uit wie wij zijn en hoe wij te werk gaan. Het telefoongesprek is zeer handig en maakt het huisbezoek bijzonder efficiënt en voorbereid.

 • DIGITAAL OVERLEG MET ARCHITECT

Bezoek op locatie

Na het eerste gesprek plannen we (eventueel) een ontmoeting bij u thuis om een goede indruk te krijgen van uw vraagstuk, uw leefstijl, en wensen. Onze manier van werken past zich aan uw behoeften en voorkeuren. De beste ontwerpen komen voort uit een open communicatie over uw wensen/smaken zodat wij dat als centraal uitgangspunt in het ontwerp kunnen plaatsen. 

 • BEZOEK OP LOCATIE

Voorstel

Na de eerste ontmoeting voegen wij al uw wensen in een offerte samen. In de offerte vindt u naast de omschrijving van de opdracht ons honorarium en de voorwaarden van de opdracht. 

 • OFFERTE OPSTELLEN

Honorarium

Onze interieurontwerp diensten zijn passend en uniek. Vandaar dat de opbouw van onze offerte en het honorarium per vraagstuk passend worden opgesteld. Het eerste gesprek en het opstellen van het honorarium is vrijblijvend. Daarnaast ontwerpen wij altijd volgens uw budget om te zorgen voor een haalbaar project.

 • OFFERTE PASSEND

Vanaf de offerte tot realisatie.

Moodboard & Concept

Het ontwerp start met het opstellen van een moodboard. Een moodboard is de sfeer & beleving die uiteindelijk gehaald dient te worden in het ontwerp. Het moodboard wordt gepresenteerd in de vorm van een samenstelling van kleuren, impressies, voorbeelden, etc.

 • MOODBOARD
 • CONCEPT

Indelingsstudie

Om extra duidelijkheid te krijgen bij het maken van keuzes mbt de indeling/opbouw van het interieur geeft een indelingsstudie helderheid. Bij een indelingsstudie worden er 3 varianten ontworpen in 2D. De varianten laten de mogelijkheden & beperkingen zien van het interieur. De variantenstudie wordt ondersteund met referentiebeeldenn& 3D visualisaties zodat het helder & duidelijk wordt. Dit vormt een sterke basis voor het interieurontwerp. In een uitgebreide ontwerptoelichting worden alle voor- & nadelen van de verschillende varianten uiteengezet. Dit geeft een zeer helder beeld voor de opdrachtgever om keuzes te kunnen maken.

 • VARIANTEN IN 2D PLATTEGROND (1:50)
 • 3D SCHETSEN 
 • BOEKWERK (PRESENTATIE)

Ontwerp 2D & 3D

In het interieurontwerp komt het ontwerp echt tot leven. Het moodboard wordt realiteit in het ontwerp. Materialen, kleuren & afwerkingen in combinatie met meubels & verlichting gaan de sfeer bepalen van de ruimte. Het eindproduct is een totaal ontwerp dat perfect op elkaar is afgestemd.

Het doel van deze fase is om het interieur te beleven, en tot leven laten komen. Gebaseerd op het ontwerp kunnen door de opdrachtgever keuzes gemaakt worden om het interieur te realiseren.

Voor een overzichtelijke presentatie van het interieurontwerp wordt het interieurontwerp in een boekwerk gepresenteerd. Het boekwerk zal onder andere het moodboard, de tekeningen & de 3D visualisaties bevatten.

Het ontwerp wordt uitgewerkt in een 2D - plattegrond (1:50) van de ruimte. In deze tekening wordt de ruimte duidelijk toegelicht en voorzien van ontwerptoelichting.

Een materialen & afwerkingen overzicht bevat de materialen & kleuren van het ontwerp.

Het gevoel & beleving van het plan komt tot leven in 3D visualisaties, 3D video’s en Virtual Reality. De visualisaties tonen hoe het interieur in werkelijkheid eruit zal zien. Dit geeft de mogelijkheid tot het duidelijk visualiseren van de ontwerpplannen. 

Verlichting geeft de sfeer en beleving aan het ontwerp. Het heeft een grote invloed op het gevoel van het interieur. Vandaar dat het geintergreerd is in het ontwerpplan.

 • ONTWERP
 • 2D PLATTEGROND (1:50)
 • INTERIEURBOARD
 • 3D PERSPECTIEF
 • 3D PLATTEGROND
 • 3D AANZICHTEN
 • VIDEO
 • VIRTUAL REALITY 
 • BOEKWERK (PRESENTATIE)

Interieuruitwerking

In de uitwerking wordt er verder ingezoomd op het interieurontwerp van Mood & Beleving. Het ontwerp wordt onder verdeeld in onderdelen en deze worden benoemd. Materialen, afwerkingen, afmetingen, kleuren, meubels, objecten, verlichting & inbouwonderdelen worden apart benoemd, en hun aandeel in het ontwerp wordt beschreven. De uitwerking zorgt ervoor dat de opdrachtgever met een boekwerk vol aanwijzingen het interieur zelf kan gaan vormgeven.

De uitwerking in deze fase zal gedaan worden in 2D tekeningen. De schaal van de tekening is afhankelijk van het type project. Badkamers, keuken, toiletten, en inbouwkasten worden op een schaal (1:20) uitgewerkt. Verblijfsruimten op een schaal (1:50).

De interieurlijst is een uitwerking van het interieur. Het is een lijst waarin alle keuzes van het interieur overzichtelijk bij elkaar geplaatst staan. Indien gewenst kan deze lijst ook inzicht geven in de kosten om het interieur te realiseren.

Het doel van de interieuruitwerking is dat de opdrachtgever zeer gericht het interieur kan samenstellen en kan laten uitvoeren door uitvoerende partijen. Alle keuzes van het interieur zijn gemaakt.

Het interieurontwerp wordt onderverdeeld en benoemd in meubels en objecten. Deze objecten en meubels worden uitgewerkt in een overzicht.

Een verlichtingsplan geeft een duidelijk overzicht aan, waar welke lampen zich bevinden en welke type lampen het zijn. Het verlichtingsplan is opgebouwd uit verschillende sferen, en lichtcombinaties om het interieur tot leven te laten komen.

 • KLEUREN, AFWERKINGEN & MATERIALEN
 • VERLICHTINGSPLAN
 • 2D PLATTEGRONDEN
 • 2D AANZICHTEN
 • OBJECTEN & MEUBEL OVERZICHT
 • INTERIEURLIJST

Shoppinglist & gesprek bij leverancier

Na de uitwerking van het plan zijn alle objecten, meubels en afwerkingen van het ontwerp benoemd en beschreven. De opdrachtgever kan met deze informatie gaan shoppen. Indien de opdrachtgever advies krijgt over bepaalde onderdelen van het ontwerp, dan bieden wij onze service shoppinglist aan. Wij maken dan een voorstel van producten gebaseerd op de uitwerking. Naast het doorgeven van producten bieden wij de mogelijkheid om mee te gaan naar desbetreffende stoffeerders, woonwinkels, leveranciers, etc tbv het maken van de juiste keuze.  

De shoppinlist wordt op basis van regie verrekend, volgens het gestelde uurtarief in de offerte. In het algemeen kan er rekening gehouden worden met 2-4 uur voor het selecteren van de producten.

 

 • PRODUCTOVERZICHT
 • MERK & TYPE
 • AANKOOPADVIES OP LOCATIE

Technisch Ontwerp

In de technische fase van het interieurontwerp worden de technische tekeningen gemaakt voor de realisatie door de aannemer/interieurbouwer/keukenleverancier. Duidelijke & heldere technische tekeningen waarin informatie, aanduiding en maatvoering centraal staat. Voor keukens, badkamers/toilet en inbouwkasten is het de uitwerking van de technische uitwerking.

De 2D tekeningen worden voorzien van de benodigde informatie, en een werkbare schaal voor meer duidelijkheid. Het aantal te produceren tekeningen hangt af van het project. De tekeningen worden overzichtelijk geplaatst op overzichtstekeningen. De schaal van de tekening is afhankelijk van het type project. Badkamers, keuken, toiletten, verlaagde plafonds en inbouwkasten worden op een schaal (1:20) uitgewerkt. Verblijfsruimten op een schaal (1:50).

Als ondersteuning op het tekenwerk worden de plattegronden uitgevoerd met een elektraplan. Een elektraplan bestaat uit de schakelaars, wandcontactdozen, verlichting, alarm, rookmelder, speakers, etc. aangegeven op de technische tekeningen.

Een bouwkundige omschrijving (bestek) wordt opgesteld waarin het interieur project via de STABUstructuur wordt opgebouwd. In de omschrijving worden alle onderdelen van het ontwerp overzichtelijk benoemd. Dit geeft de aannemer inzicht in het totale project, en alle informatie/onderdelen. De werkomschrijving en het tekenwerk worden afhankelijk van elkaar opgesteld. De verwijzingen in het tekenwerk zijn terug te vinden in de bouwkundige omschrijving.

 • AANZICHTEN (1:20)
 • DOORSNEDEN (1:20)
 • PLATTEGROND (1:20)
 • 3D GRAFISCHE WEERGAVE
 • DETAILS (1:5)

Oplevering

Na het succesvol uitvoeren van het interieur komen wij graag langs om het resultaat te bewonderen. Wij horen dan graag van u hoe het proces is verlopen. Wij maken ook gelijk foto's van het resultaat om het fantastische interieur vast te leggen op beeld.

 • Fotografie op locatie
 • Eindgesprek met opdrachtgever

Handleiding.

In onze handleiding zijn alle stappen met betrekking tot het proces, wat een ontwerp is, hoe het honorarium is opgebouwd, wat u van ons kunt verwachten per stap en nog veel meer informatie terug te vinden. 

 

Bekijk de handleiding hier. 

 

271 | De Lier | Vrijstaande woning

425 | Schoonhoven | Vrijstaande woning

Interesse?

Wanneer u een terugbelverzoek wilt sturen, laat dan uw naam en telefoonnummer achter. We bellen u zsm terug!