Proces & Diensten

 

Bij ons begint een ontwerpproces met een persoonlijk gesprek met de gebruiker om de vraag achter de vraag te vinden. Daarmee zetten wij de exacte lijnen van het project uit. Wij benaderen elk project op een individuele en unieke manier, op die manier krijgt u een oplossing op maat en die aan uw behoeften voldoet. Wij volgen bij ieder project een helder proces, groot of klein, om tot een schitterend eindproduct te komen. Wij staan open voor elke interieur gerelateerde vraag, van advies over bestaande interieurs tot het uitwerken van het interieur van een volledig woonhuis. Elk ontwerp dat wij maken gebeurd met een grote nauwkeurigheid en passie. De eindproducten zijn duidelijk, helder en te gebruiken om uw interieur te realiseren.

Diensten

Wij bieden een end-to-end oplossing voor uw interieuruitdaging. Het maakt niet uit hoe groot of klein het project is, wij kunnen het uit handen nemen. We creëren unieke passende ontwerpen binnen elk budget. Wij hebben de ervaring en kennis om elk aspect van uw project aan te kunnen. Zodra wij uw visie en uw ambities begrijpen, begeleiden wij u door het doolhof van ontwerpopties en zetten we het concept om in realiteit. Wij bedenken samen met u het ontwerp, vervolgens vertalen wij het in bruikbare tekeningen met onze bouwkundige kennis, en zorgen dat de juiste vakman het kan realiseren.

Het totaal interieurontwerp is zeer bruikbaar bij nieuwbouwwoningen of bestaande woningen waar nieuw leven ingeblazen wordt.  Wij creëren een totaal ontwerp dat bestaat uit samenhang, harmonie, karakter en luxe in uw interieur. 

Wij blazen een frisse wind in bestaande interieurs. Wij geven een volledig interieuradvies: van gordijnen en vloeren tot verlichting, meubels en accessoires. Heeft u advies nodig over materialen, verf, behang en stoffen? Dan kunt u een beroep doen op onze diensten. 

Bij het vernieuwen van een bestaand interieur wordt er altijd rekening gehouden met het bestaande interieur, indien gewenst. Bij bestaande interieurs kunnen wij zorgen voor onder andere het creëren van meer samenhang, rust, beleving en uitstraling in de ruimte. Met een creatieve en kostenbewuste benadering ontstaan er unieke, haalbare en eigentijds interieurs. De verbeteringen in de ruimte zorgen ervoor dat ruimten er in het geheel beter uit gaan zien en we laten ze beter functioneren. 

Harmonieuze en uitgebalanceerde interieurs zijn niet alleen mooi, maar dienen ook functioneel te zijn. Ruimtelijke indeling is een essentieel onderdeel van het ontwerp. Het begint met een juiste analyse over het gebruik van de ruimte. Met de uitkomsten van de analyse als basis, ontwerpen wij de juiste indeling met het hoogste potentieel in de ruimte. Het samenvoegen van ruimten of het opdelen van ruimten kan zorgen voor de juiste verhoudingen, passend bij uw leefstijl. Kortom, door het plaatsen van meubels op hun beste positie en/of door kleine structurele veranderingen voor te stellen, transformeren we ruimten in sfeervolle en ruimtelijke omgevingen. Zelfs bij beperkte ruimtelijke en/of technische mogelijkheden kunt u op onze creativiteit vertrouwen.

Keuken ontwerp

Keukens worden beschouwd als het hart van het huis en worden ook steeds meer onderdeel van onze leefruimte. We denken samen met u mee om vast te stellen hoe u uw keuken gebruikt, of dat nu is om te koken, te werken, te borrelen of de dag door te spreken. Wij ontwerpen keukens in relatie tot het interieur van de ruimte. De indeling, inpassing en afmetingen worden in ieder ontwerp meegenomen om uw droomkeuken te realiseren. Wij helpen u graag met het ontwerpen van uw keuken, of het nu om een leefkeuken gaat in een open woonsituatie of een keuken die wegvalt in het interieur. Elk keukenontwerp dient uitermate functioneel te zijn, goed te passen in uw interieur en ondersteunend zijn aan uw leefstijl.

Badkamer ontwerp

De badkamer wordt beschouwd als een plek in huis voor ontspanning, verwennerij en verzorging. Met dit in gedachten, ongeacht de grootte, ontwerpen wij badkamers met een tijdloos gevoel met behulp van kwaliteitsproducten. Zo zorgen wij ervoor dat ontwerp en functionaliteit goed in balans zijn om de beleving te vergroten. Onze ontwerpen zijn helder en eigentijds, en ze stralen rust en luxe uit.

Inbouwmeubels zijn ideaal voor de lastige ruimtes die een unieke oplossing nodig hebben. Of u nu een op maat gemaakt meubelstuk of een opslagoplossing nodig heeft, wij ontwerpen, stellen de kleuren en afwerkingen vast en leveren ook de technische tekeningen om de beste oplossingen te creëren die passen bij uw budget. Bij inbouwmeubels kunt u denken aan ensuite-deur/kasten, televisiemeubels, kapstokken, radiatorombouwen, etc.

Producten

Het ontwerp wordt in een boekwerk (pdf) gepresenteerd. Het boekwerk bestaat uit de gemaakte keuzes en dient als basis voor de uitvoering. De leveranciers, aannemers en meubelmakers kunnen er mee werken. Het boekwerk kan bestaan uit onderstaande producten. Het type en aantal producten hangt af van het vraagstuk.

  • Moodboard
  • 2D tekeningen - aanzichten, doorsneden, plattegronden
  • 3D-visualisaties, 3D modellen, 360 visualisaties
  • Lichtontwerp
  • Technische tekeningen - details, aanzichten, doorsneden en plattegronden
  • Werkomschrijving - aantallen, product informatie, etc.
  • Elektra & verlichtings tekeningen
  • Stylingoverzicht - meubels, afwerkingen, kleuren & materialen

 

Proces

Telefoon afspraak

De eerste stap is een telefoongesprek. Dit is een vrijblijvend kennismakingsgesprek per telefoon en/of skype/zoom, waarin we meer willen weten over uw specifieke wensen. Het wordt al snel duidelijk waar u onze hulp bij kunt gebruiken, we leggen uit wie wij zijn en hoe wij te werk gaan. Het telefoongesprek is zeer handig en maakt het huisbezoek bijzonder efficiënt en voorbereid.

Bezoek op locatie

Na het eerste gesprek plannen we een ontmoeting bij u thuis om een goede indruk te krijgen van uw vraagstuk, uw leefstijl, en wensen. Onze manier van werken past zich aan uw behoeften en voorkeuren. De beste ontwerpen komen voort uit een open communicatie over uw wensen/smaken zodat wij dat als centraal uitgangspunt in het ontwerp kunnen plaatsen. 

Voorstel

Na de eerste ontmoeting voegen wij al uw wensen in een offerte samen. In de offerte vindt u naast de omschrijving van de opdracht ons honorarium en de voorwaarden van de opdracht. 

Honorarium

Onze interieurontwerp diensten zijn passend en uniek. Vandaar dat de opbouw van onze offerte en het honorarium per vraagstuk passend worden opgesteld. Het eerste gesprek en het opstellen van het honorarium is vrijblijvend. Daarnaast ontwerpen wij altijd volgens uw budget om te zorgen voor een haalbaar project.

Neem contact met ons op voor de volgende stap.

De volgende stap is een vrijblijvend gesprek met ons. Wij maken graag tijd voor uw vragen. Tijdens het gesprek geven wij u inzicht in de mogelijkheden en zullen wij u vrijblijvend voorzien van een offerte. Gebruik onze whatsapp-chat als u een concrete vraag heeft of als u een afspraak wilt maken. De koffie staat altijd klaar.

 

 

Whatsapp-Chat - 085 004 1600

Email info@bassiearchitectuur.nl

Telefoon - 085 004 1600